Plans Vilardebò Josep Maria

JOSEP MARIA PLANS VILARDEBÒ

Neix  el 2 de novembre  de 1948

Des de 1977 viu i treballa a  La  Batllia de la Vall  d’En Bas 

 

El 1967 rep el  seu primer premi de pintura  (Sala Parés,Barcelona) . Des del  1969  fins a l’actualitat  li  segueixen  nombroses  exposicions individuals   i  col·lectives  , entre d’altres a Caracas  (Veneçuela);  Barcelona, Madrid, Vic,  Granollers, Terrassa, Olot,  Sant Pol;  Praga (Txèquia) ;  Koblenz, Berlin, Idstein  (Alemanya);  Harare (Zimbabwe) ; Kosice (Eslovàquia),  Mosonmagyaróvár  (Hongria). Entre  els anys 1988 i 2003 fa diverses exposicions a Viena on entre d’altres entra en contacte amb el realisme fantàstic.

Arran d’una  primera exposició a Harare el 1983 , és convidat a passar 6 mesos en el país  amb l’objectiu de mostrar en una exposició   les obres esdevingudes  durant aquesta estada. L’atracció   d’Àfrica  el fan tornar-hi el 1992 durant  6 mesos ,  finalitzant amb una altra exposició.  La impressió que li va causar  aquest continent, la seva vastitud, els  seus colors i la seva gent  marcaran la seva obra d’ençà  i també l’impulsen a iniciar-se en l’escultura.

Des del  1995    participa en  molts  i  variats moviments  artístics en defensa de la natura i el medi ambient.

El 2008 és convidat a Kosice (Eslovàquia)  a participar en el  “International Art  Symposium” , i el 2009  forma part dels artistes convidats a “International  Art  Symposium  - art flexum” de Mosonmagyaróvár  (Hongria),  ambdues  finalitzant amb  una exposició de les obres realitzades pels artistes convidats.

Des  de les hores treballa assíduament  i sense interrupcions en sempre noves obres, dibuixos, pintures a l’oli o acrílics  així com escultures de tota mena – la seva tasca creativa es el seu mitjà d’expressió més important,  és el  que li dona sentit a la seva vida.

Les tècniques que utilitza  en les seves obres,entre d’altres, son:  oli sobre tela i fusta,  acrílic sobre tela i paper, dibuixos  a llapis, guaix,  litografia, gravat, linòleum etc.. Per les  escultures utilitza principalment  marbre, pedra  de l’entorn  (tipus microrudita), fang,  fusta (roure, faig, pollancre)   i altres materials relacionats.

 

 

 

 

 

 

Obres de l'artista

S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
S/T
Comunió astral