L'Abelló Cirera ha preparat aquesta exposició amb l’objectiu que es pugui considerar, també en conjunt, una obra per ella mateixa.
S’ha estructurat com si fos un llibre i cada pintura vol ser un seu capítol. L’argument és la relació entre la natura i la ciència. Els protagonistes són: el paisatge de la Garrotxa, la successió de Fibonacci i la Via Làctia.
Els personatges principals interactuen entre ells. També n’apareix algun de secundari, com ara en “El llac dels cignes” i en “Mare, filla i els cavallets” on es fa palesa la presència humana en el relat.
L’inici són els tres quadres dels Volcans de la Garrotxa, i també el de Fibonacci i la reproducció dels conills.
Algunes de les pintures disposen d’informació del seu contingut, amb la idea de fer més interessant la visita general de l’exposició.
Es pretén interessar a l’espectador amb el simbolisme dels elements que hi són protagonistes i també en utilitzar el color com a emoció.
La Via Làctia hi és present com a personatge principal en les últimes pintures. I l’arbre, element del paisatge de la Garrotxa i de la successió de Fibonacci, apareix totalment transformat.
L’últim capítol és la pintura Resposta de la Galàxia al gira-sol. En aquesta obra, a la pregunta ART?, la resposta és intencionadament ambigua. La idea és que en la seva ambigüitat estigui continguda la resposta. L’objectiu, si es dona el cas, és induir a l’espectador ha fer algun tipus de reflexió final.