Rubió i Serra Enric

Enric Rubió neix el 1964 a Sant Jaume de Llierca – La Garrotxa (Girona). Resideix i treballa a Olot des de l’edat dels 9 anys.

Graduat  en Arts Aplicades i Oficis Artístics en l'especialitat de Pintura i Projectes Murals a Olot (Girona). Pintor i artista professional.
Completa la seva formació a l’Acadèmia Statale di Belli Arti de Frosinone (Itàlia) en un intercanvi cultural.
Professor i propietari de l'espai multi funcional d'art "L'Atelier" d' Olot (Girona).

Ha rebut moltíssim premis en els Salons més importants de França i ha estat convidat d’honor en molts d’ells. Podeu veure tota la informació al seu web: www.enricrubio.com

 

La seva obra ha estat exposada en diferents galeries i espais d’Espanya, França, Itàlia, Estats Units, Canada, Noruega, Principat d’Andorra, Portugal , Tunis , Rússia i el Japó,  on actualment té una representació encarregada de la seva obra.

 

El paisatge de la seva estimada Garrotxa és el que reflexa millor en les seves teles, un darrera l’altra, els temes escollits; obediència lírica als mateixos, representació naturalista que coneix temptacions al que es refereix a la técnica impressionista: exaltació dels verds i blaus, presència de l’aigua aturada i emmirallada, arbres, cels , camps en diferents estacions…són extrems que l’Enric Rubió posa al davant de la seva mirada i del seu pinzell, entrenat i sumis a la realitat ja que se’l considera en la pintura un artista veterà que té profunds coneixements tècnics i és un gran dominador del color, però a més està especialment dotat per saber trobar l’angle precís i perfecte, l’encaix més enaltidor del tema per traslladar-lo al suport amb una amplia conjugació tonal, afegint a vegades boirines d’albades i suaus llums de capvespre.

Tradició  i objectivitat convertits en ideals, donen continuïtat i imatges a la seva pintura. Per això en aquesta pintura un sent dinàmica relacional , tocs d'arravatament i una expressió profunda de pura afirmació.

Mario Nicolas –Gal Art 

 

Obres de l'artista

serie fôret llums tamisades
Arsèguel i el Cadí
les coquelicots (roselles)
llums a la Moixina
Panoràmica Alta Garrotxa
Panoràmica i el Puigsacalm
Costa Brava
Panoràmica des de Rupit
serie ones 1
Transparècies - serie blue-díptic
Ones i roques
Remanso
esmeralda en Sadernes
Tardor-serie fôret
El Cadí
transparències 2 -serie blue
S/T
Cap vespre "Aiguamolls"